Επιστολή στην AEGEAN κατά ρατσιστικής διάκρισης

Προς κον Δημήτρη Γερογιάννη,
διευθύνοντα σύμβουλο AEGEAN
 
Με ιδιαίτερη δυσφορία πληροφορηθήκαμε πριν από λίγες εβδομάδες το περιστατικό της 3ης Ιανουαρίου 2016 (πτήση A3 928) με τους δύο Ισραηλινούς επιβάτες παλαιστινιακής καταγωγής.
Επίσης λάβαμε γνώση της επιστολής σας προς τον κον Saeb Erekat.
 
Βάσει των ανωτέρω, επιθυμούμε να εκφράσουμε τη βαθύτατη αποδοκιμασία μας για αυτήν την τόσο άδικη απόφαση με θύματα τους δύο επιβάτες. Κατά καιρούς το Ισραήλ έχει επανειλημμένα περιφρονήσει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και έχει εφαρμόσει σε διάφορα μέσα μεταφορών μέτρα ακραιφνούς θρησκευτικού και φυλετικού ρατσισμού εις βάρος ακόμη και πολιτών μη αραβικής καταγωγής μόνο και μόνο επειδή τυγχάνουν να είναι γυναίκες! Όπως αντιλαμβάνεστε, παρά την καλή θέληση που επέδειξαν οι δύο εν λόγω επιβάτες, το ζήτημα αρχής που τίθεται είναι σοβαρότατο (όπως άλλωστε δήλωσε και ο διευθυντής της Amnesty International στο Ισραήλ κ. Yonatan Gher).
 
Μια τέτοια πράξη στιγματίζει όχι μόνο την εικόνα της εταιρείας σας, αλλά και αυτήν της Ελλάδας.
Όσα χρήματα και αν επενδύετε στην εμπορική προώθηση της εταιρείας σας, ο αντίκτυπος μιας τέτοιας απόφασης και η αλγεινή εντύπωση που αποκομίζουν πολλοί από τους τακτικούς –τουλάχιστον μέχρι σήμερα– πελάτες σας δύσκολα αντισταθμίζονται. Ως Έλληνες που διαμένουμε στις Βρυξέλλες και σε άλλες πόλεις του Βελγίου συχνά ταξιδεύουμε στην Ελλάδα με την AEGEAN, έχουμε προβεί στην ενημέρωση διαφόρων συλλόγων και οργανώσεων Ελλήνων και μη στο Βέλγιο και σας γνωστοποιούμε ότι, σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή μας νέο παρόμοιο περιστατικό, θα σταματήσουμε να επιλέγουμε την εταιρεία σας για τις μετακινήσεις μας.
 
Με εκτίμηση
 
Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στην Ελλάδα που αντιστέκεται
Advertisements

Votre commentaire

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s