Συλλογή υπογραφών για καταστατική συνέλευση στην ΕΚΒ

Αγαπητοί/ες φίλοι και φίλες της Πρωτοβουλίας,

Όπως θα γνωρίζετε, κατόπιν της διάλυσης της τελευταίας Γ.Σ. (Μάιος 2014) από τις δύο παρατάξεις της πλειοψηφίας, που αρνήθηκαν να θέσουν σε ψηφοφορία τις προτάσεις μας για τη ορθολογική διαχείριση του ταμείου, η Πρωτοβουλία πήρε τη δύσκολη απόφαση να παραιτηθεί απο τη θέση του ταμία για το υπόλοιπο μισό της θητείας του Δ.Σ.Η τωρινή πλειοψηφία συχνά παραβιάζει το υπάρχον καταστατικό.Το γεγονός αυτό όμως διευκολύνεται απο ασάφειες στο ίδιο το καταστατικό. Επιπλέον, κατα τη γνώμη μας, ο δημοκρατικός του χαρακτήρας πρέπει να ενισχυθεί.

Γι’αυτούς τους λόγους, καθώς και λόγω διάφορων δυσλειτουργιών και περιστατικών αδιαφάνειας του Δ.Σ που παρατηρήθηκαν, ζητάμε τη στήριξή σας για να κληθεί καταστατική συνέλευση, ώστε να αναθεωρηθει το καταστατικό της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών. Για το σκοπό αυτόν απαιτούνται καταγεγραμμένες υπογραφές του 1/5 των ταμειακά τακτοποιημενων μελών της ΕΚΒ. Σε αυτήν την περίπτωση το Δ.Σ. της Κοινότητας υποχρεούται να καλέσει συνέλευση για αναθεώρηση του καταστατικού. Ταμειακά τακτοποιημένος θεωρείται όποιος πληρώσει την ετήσια συνδρομή, οποιαδήποτε στιγμη.

Τονίζουμε πως η υπογραφή σας δεν σημαίνει ότι συμφωνείτε με την πρότασή μας, αλλά πως επιθυμείτε να γίνει καταστατική συνέλευση και βέβαια ο καθένας μας έχει δικαίωμα να προτείνει όποιες αλλαγές θεωρεί απαραίτητες. Εφόσον συμφωνείτε στην κλήση συνέλευσης, σας ζητούμε να μας στείλετε email στο initiative.limited @ gmail.com. Απο τη στιγμή που συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός, θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας για να υπογράψετε και αυτοπροσώπως, και για να καταθέσουμε στη συνέχεια τη λίστα των υπογραφόντων στο Δ.Σ.

Με εκτίμηση,

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που αντιστέκεται

Υ.Γ. Στο συνημμένο θα βρείτε τις προτάσεις της Πρωτοβουλίας για αλλαγές. Βασικά σημεία αυτών των προτάσεων περιλαμβάνουν:

  • εγγραφή στους σκοπούς της Κοινότητας της κάλυψης των αναγκών της σύγχρονης μεταναστευτικής γενιάς
    πιο συχνές Γενικές Συνελεύσεις
  • έγκριση οικονομικού απολογισμού και απολογισμού δράσης του ΔΣ από τη ΓΣ
  • πιο διαφανή λειτουργία του Δ.Σ., π.χ. με δυνατότητα συμμετοχής όλων των μελών της Κοινότητας χωρίς όρους, άμεση δημοσίευση πρακτικών, πλήρη και έγκαιρη ενημέρωση περί των συναντήσεων του Προέδρου, τακτική τήρηση προϋπολογισμών, ορθολογική διοίκηση του ταμείου κλπ.
  • δυνατότητα αντικατάστασης ενός τακτικού μέλους από αναπληρωματικό σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ., με πλήρη δικαιώματα
  • διεύρυνση των μελών της Κοινότητας, περιλαμβάνοντας π.χ. ανθρώπους χωρίς ελληνική υπηκοότητα που έχουν μεγαλώσει στη Ελλάδα
  • αποκλεισμός απο την Κοινότητα μελών φασιστικών οργανώσεων όπως η Χρυσή Αυγή
Advertisements

Votre commentaire

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s