Κατάθεση ψηφοδελτίου από την Πρωτοβουλία και παρατυπίες στη διαδικασία


H Πρωτοβουλία κατέθεσε το ψηφοδέλτιο της χθες το βράδυ, όπως προβλέπεται από το Καταστατικό της Κοινότητας, δέκα μέρες πριν τη διενέργεια των εκλογών. (Άρθρο 21, παράγραφος 3)
Οι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που ελέγχουν ακόμα τα πάντα, αυθαίρετα αποφάσισαν την παράταση της προθεσμίας κατάθεσης ψηφοδελτίων μέχρι τη Δευτέρα, χωρίς να υπάρχει τέτοια απόφαση της εφορευτικής επιτροπής. Επικαλούνται ένα μυστηριώδη εκλογικό κανονισμό που δεν έχουν ποτέ στείλει ούτε στα μέλη της εφορευτικής ούτε στους συνδυασμούς, που δεν έχει υπογραφεί από την εφορευτική και που σε κάθε περίπτωση θα παραβίαζε το Καταστατικό.
Η ολική αδιαφορία τους για καταστατικά και εφορευτικές είναι χαρακτηριστική της νοοτροπίας ότι η Κοινότητα είναι το δικομματικό τσιφλίκι τους στο οποίο αποφασίζουν και διατάζουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν και χωρίς κανόνες. Προς έκπληξή μας οι συνδυασμοί που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ δε διαμαρτυρήθηκαν απέναντι στη συμπεριφορά αυτή. 
Είναι καιρός να ανοίξουμε ένα ρήγμα στο πλέγμα της σαπίλας που αγκαλιάζει την Κοινότητα. Αξίζει να βοηθήσουμε όλοι να εκλεγούν εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας στο ΔΣ που θα εξασφαλίζουν την ενημέρωση και θα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν όσο γίνεται τις υποδομές της Κοινότητας προς όφελος των νέων μεταναστών. 
 
ΥΓ. το ψηφοδέλτιο μας βγήκε δυστυχώς λίγο ανδροκρατούμενο, αλλά στις συνελεύσεις μας όπου παίρνονται όλες οι αποφάσεις της Πρωτοβουλίας η γυναικεία παρουσία είναι εξίσου σημαντική με την ανδρική
Advertisements

Votre commentaire

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s