Νεότερα σχετικά με τις εκλογές της Ελληνικής κοινότητας Βρυξελλών και πάρτυ της Πρωτοβουλίας

Εν όψει των εκλογών της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών στις 21 Απρίλη, στις οποίες θα συμμετέχει η Πρωτοβουλία η οποία μας, οργανώσαμε μια ανοιχτή συνέλευση στις 21 Μάρτη, στην οποία παραβρέθηκαν περίπου 20 άνθρωποι. Συζητήσαμε προβλήματα που αφορούν τους Έλληνες στο Βέλγιο και προτάσεις για την ανανέωση της Κοινότητας. Ο στόχος μας είναι να γίνει χρήσιμη για τους Έλληνες που ήδη ζουν εδώ αλλά και να βοηθήσει στην προσαρμογή και ένταξή στο Βέλγιο τους νεοφερμένους.

Οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται σε έναν ακραίο βαθμό στην Ελλάδα, αφορούν όλη την Ευρώπη, κι έτσι βρεθήκαμε όλοι οι παρόντες να συμφωνούμε στην αναγκαιότητα να συμβάλει η Κοινότητα και στη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ Ελλήνων και Βέλγων εργαζομένων, και στην εμπλοκή των πρώτων στον αγώνα που γίνεται και στο Βέλγιο για την υπεράσπιση των κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Η Πρωτοβουλία κατέθεσε


οι οποίες συζητήθηκαν και εμπλουτίστηκαν, και θα αποκρυσταλλωθούν σε ένα πρόγραμμα, το οποίο θα σας στείλουμε μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες.

Παράλληλα, στις 13 και 14 Μάρτη, με αφορμή την πραγματοποίηση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, η Πρωτοβουλία συμμετείχε στις κινητοποιήσεις που οργάνωσε η Πλατφόρμα

την οποία αποτελούν

από 13 ευρωπαϊκές χώρες.

Στις 13 Μάρτη πραγματοποιήθηκε ο «γύρος της λιτότητας» μέσα στην ευρωπαϊκή γειτονιά, με διαμαρτυρίες σε χρηματοπιστωτικά και τραπεζικά λόμπι, την Ισπανική πρεσβεία, το κεντρικό κτίριο της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, το λόμπι για την ιδιωτικοποίηση του νερού και τέλος τη συνομοσπονδία ευρωπαίων βιομηχάνων (Business Europe). Δείτε το


Στις 14 Μάρτη, περίπου 10 χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ενάντια στη Σύνοδο και τις πολιτικές λιτότητας με τα βελγικά συνδικάτα. Μέλη της Πρωτοβουλίας συμμετείχαν σε δυναμικό μπλοκ πίσω από τους μεταλλεργάτες της Caterpillar μαζί με τις συνδικαλιστικές νεολαίες και την Πλατφόρμα «Για μια Ευρωπαϊκή Άνοιξη».
Μετά το πέρας της διαδήλωσης, 150 περίπου άνθρωποι από συνδικάτα και κινήματα από το Βέλγιο αλλά και τη Δανία, τη Γερμανία και την Ιταλία προχωρήσαμε σε κατάληψη ενός από τα κτίρια της της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECFIN). Πρόκειται για το τμήμα που βγάζει την περισσότερη δουλειά της Τρόικας και στέλνει στην πατρίδα μας, όπως και σε άλλες χώρες, τις task force που ασκούν απόλυτο έλεγχο στα υπουργεία και διατάσσουν την κοινωνική σφαγή. Το κτίριο καταλήφθηκε για μία περίπου ώρα και έγινε συνέλευση στην καφετέρια του, με μαρτυρίες από την κατάσταση και τον αγώνα σε διάφορες χώρες. Όταν ήρθε η αστυνομία υποσχέθηκε να μη μας συλλάβει εάν εξέλθουμε οικειοθελώς. Παρότι το πράξαμε αυτό, αφού μας περικύκλωσαν όλους συνέλαβαν με αυθαίρετα κριτήρια 32 από εμάς. Η προσπάθεια της αστυνομίας να μας απαγγείλει συγκεκριμένες κατηγορίες πέφτει προς το παρόν στο κενό.

Βίντεο αγγλικά – γαλλικά: http://vimeo.com/61894327#at=0
Ελληνικοί υπότιτλοι: http://transit-gkouv.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html
Δεύτερο βίντεο στα γαλλικά: http://vimeo.com/62614636#at=0

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως οργανώνουμε πάρτυ 
την Παρασκευή 12 Απρίλη 
στο μπαρ Supermercado (rue de Florence 46, 1050 Ixelles), μετά τις 9 το βράδυ. 
Σας περιμένουμε εκεί. 
Advertisements

One thought on “Νεότερα σχετικά με τις εκλογές της Ελληνικής κοινότητας Βρυξελλών και πάρτυ της Πρωτοβουλίας

Votre commentaire

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s